Comunicat de presă – Proiect POCU

Titlul proiectului: “Fii responsabila de sanatatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa 11-Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS: 140501           

Institutul Oncologie .Prot, Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca (IOCN) in parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare (DSPSM) implementeaza proiectul POCU “Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa 11-Regiunea Nord Vest”.
Scopul proiectului este de a reduce povara cancerului de col uterin, prin facilitarea accesului unui numar de 170002 de femei din regiunea Nord-Vest, la servicii de depistare precoce, diagnostic si tratament, al leziunilor precanceroase ale colului uterin.
Proiectul “Fii responsabilă de sănătatea ta!” oferă acces femeilor cu varste intre 24 si 64 de ani (inclusiv celor neasigurate) la servicii de informare si testare gratuita pentru depistarea leziunilor colului uterin. Femeile cu varste intre 24 si 29 de ani beneficiaza de testul Babes – Papanicolau, iar femeile cu varste intre intre 30 si 64 de ani beneficiaza de testul HPV.Depistat În fază incipientă, cancerul de col uterin se poate vindeca, iar pacienta Îşi poate continua viaţa, cu bine!
Rezultat al colaborării dintre IOCN, DSPSM, medici ginecologi si personal din reteaua de Asistenta Medicala Comunitara din judet si cu sprijinul primariilor si al partenerilor locali, continuam testarea in Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare.
Informam publicul larg si invitam femeile cu varste intre 24 si 64 de ani sa beneficieze de testarea gratuita prilejuita de acest proiect!
Multumim tuturor celor implicati in mediatizare, organizare, derulare si suport al activitatilor din acest proiect.

Mai multe informaţii se pot găsi pe pagina proiectului:

https://www.potisaprevii.eu/proiecte-pocu/

https://www.potisaprevii.eu/fii-responsabila-de-sanatatea-ta/

POCU: Ghidul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea de dezvoltare Nord Vest”

si pe pagina de Facebook  învăţăm să fim Sănătoşi”: https:/ /www.facebook.com/potisa previi

Comunicat de presă – Proiect POCU

 

Comments are closed.DSP Satu Mare - www.dspjsm.ro